Facebook

Jag ringer arbetsförmedlingen för att jag vill anställa människor.

Jag kommer till en växel med olika val där jag får prata med en robot. Jag säger att jag är arbetsgivare och jag vill anställa. Efter en hel del problem med att göra mig förstådd så kommer jag till en telefonkö. Det var bara 12 stycken före mig i kön så jag väntade. Efter 10minuter säger telefonsvararen att den jag söker inte är på plats och att jag ska försöka senare.

Jag var tidigare in på arbetsförmedlingen, eller den plats där arbetsförmedlingen tidigare låg, och där skylten finns kvar, för mer är det inte. Jag fick tydligt reda på att på arbetsförmedlingen så förmedlar de inte arbeten till arbetsgivare, det gör de bara på nätet eller via telefon. På frågan om jag kunde få träffa en handläggare eller få ett direktnummer att ringa så var svaret nej.

När jag nu försöker via telefon så är det ogörligt. Den administrativa röra som erbjuds en arbetsgivare att fylla i på nätet kräver en särskild anställd att komma igenom.

Den tragikomiska kontentan är att vi har en myndighet, vilket arbetsförmedlingen är, som har till syfte att förmedla arbeten, men som endast är en byråkratisk koloss vars enda fungerande arbetsskapande funktion är att ge arbete till de tjänstemän som själva jobbar där.

Det finns vissa funktioner i samhället en medborgare ska kunna förvänta sig fungera. En av dem är att få stöd i sökandet efter ett arbete. Det kanske är den viktigaste stödåtgärden ett samhälle kan erbjuda individen. När en sådan myndighet så uppenbart har havererat så visar det på ett samhällsproblem större än en havererad myndighet. Det visar på ett samhället som tappat styrförmåga. Ett samhälle utan styrförmåga drabbar de svagaste hårdast. De utanför, de utan arbete. Det är djupt tragiskt och inte värdigt Sverige. En skammens skugga faller över våra makthavare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: